Anmeldelser

Anmeldelser og intervjuer

 

Mediadekning av trilogien

om Tegnets forsvarere.

Intervjuer følger nedenfor anmeldelsene.

 

 

 

 

Anmeldelser:

 

"Lodder dypt og fenger leseren"

"Kristian Kapelruds fantasy-serie om Tegnets forsvarere er noe helt for seg selv. Den lodder dypt, og den oppfordrer til eksistensiell refleksjon hos leserne."

Vårt Land, anmeldelse av Det siste slaget, 29/04 -09

Les mer

 

"Fullfører med stil"

"I hvert fall innen norsk fantasy finnes det ingenting som minner om denne."

Hamar Arbeiderblad, anmeldelse av Det siste slaget, 6/05 -09

Les mer

 

"Effektiv fantasy"

"Undertegnede har anmeldt de to andre bøkene og han kan bare gjenta hva han tidligere har skrevet: «Effektivt utført, med meget fengslende resultat». Vel blåst!"

Fædrelandsvennen, anmeldelse av Det siste slaget, 25/05 -09

Les mer

 

Spennende historier

"Kristian er en utrolig flink forfatter. Jeg lever meg veldig inn i historiene. (...) Jeg elsker både bok én og to."

Stangeavisa, anmeldelse av Pakten, 19/11 -08

Les mer

 

"... en lekende roman"

"Fine fortellerstemmer, overraskende vendepunkter og løftet om en god fortsettelse, gjør dette til en tøff start på serien om Tegnets forsvarere. Såpass bra at jeg kan tenke meg å lese nummer to som dukker opp til våren."

Fredrikstad Blad, anmeldelse av I begynnelsen var tegnet, 18/11-07

(Ekstern link ikke lenger i orden.)

 

"Ny spennende serie"

"Kristian Kapelrud har hatt en fabelaktig god idé.

Og personene hans får liv."

Vårt Land, anmeldelse av I begynnelsen var tegnet, 12/11-07

(Ekstern link ikke lenger i orden.)

 

"Fengslende fantasy"

"Effektivt utført, med meget fengslende resultat. Vi ser frem til fortsettelsen!"

Fædrelandsvennen, anmeldelse av I begynnelsen var tegnet, 5/12-07

Les mer

 

"Klassisk fantasy"

"En klassisk fantasyhistorie, med klart definerte regler i et middelaldersk føydalsamfunn. De gode blir satt på prøve, onde krefter lurer, men vi vet ikke hvem de er. Trofasthet og tilgivelse er sentrale elementer etter det som fortoner seg som rene syndefallet ..."

Aftenposten, anmeldelse av I begynnelsen var tegnet, 17/12-07

Les mer (Ekstern link åpnes i eget vindu.)

 

Jakten på skjulte hemmeligheter

"... en både tett og vidtfavnende fantasyroman, som stadig åpner for nye overraskende innsikter."

Hamar Arbeiderblad, anmeldelse av I begynnelen var tegnet, 24/10-07

Les mer

 

 

Intervjuer:

 

Tegnet på NRK

Tegnets forsvarere på aktualitetsprogrammet "I kveld" med Christian Strand, 2/6-09.

Se TV-klippet her (Ekstern link åpnes i eget vindu.)

 

 

 

"Sverdslag for Tegnets forsvarere"

"Kristian Kapelrud (37) har vunnet et viktig sverdslag! I 2010 utgis hans originale fantasyserie om «Tegnets Forsvarere» i Storbritannia."

Intervju 28/05 -09

Les mer

 

 

 

"Oversettes til engelsk"

"At en norsk fantasy-serie oversettes til engelsk hører med til sjeldenhetene. Men Kristian Kapelrud har kommet gjennom nåløyet."

Hamar Arbeiderblad, intervju 6/05 -09

(Ekstern link ikke lenger i orden.)

 

"Sylskarp trilogi"

"Kristian Kapelrud (37) har utkjempet "Det siste slaget" i sin fantasytrilogi om "Tegnets forsvarere."

Asker og Bærum Budstikke, intervju 7/05 -09

(Ekstern link ikke lenger i orden.)

 

"Erobrer Storbritannia med fantasy"

"I begynnelsen var tegnet. Nå har forfatteren Kristian Kapelrud kommet til finalen i sin fantasytrilogi «Tegnets forsvarere». Neste år lanseres han i Storbritannia."

GD (Gudbrandsdølen Dagningen), intervju 5/05 -09

Les mer (Ekstern link åpnes i eget vindu.)

 

Mine favoritter

"Kristian Kapelrud er aktuell med fantasyromanen «I begynnelsen var tegnet». Hvis noen skal skrive biografi om ham, håper han det blir en tegneserie."

Dagbladet, intervju 31/10-07

Les mer (Ekstern link åpnes i eget vindu.)

 

"Hamarsing med Fantasy-trilogi"

"Forlaget Gyldendal satser friskt på hamarsingen Kristian Kapelrud. Han er klar med sin første bok i trilogien Tegnets forsvarere, et stort verk om svik, trofasthet og mot."

Østlendingen, intervju, 30/10-07

(Ekstern link ikke lenger i orden.)

 

Tilbake til begynnelsen

"Da Kristian Kapelrud startet sin fantasyserie Tegnets forsvarere i 2004, begynte han med slutten. Nå er han framme ved begynnelsen."

Hamar Arbeiderblad, intervju 24/10-07

(Ekstern link ikke lenger i orden.)

"... en både tett og vidtfavnende fantasyroman, som stadig åpner for nye overraskende innsikter."

- Hamar Arbeiderblad

 

 

* * *

 

"Ny spennende serie. Kristian Kapelrud har hatt en fabelaktig god idé."

- Vårt Land

 

 

* * *

 

"Fine fortellerstemmer, overraskende vendepunkter og løftet om en god fortsettelse, gjør dette til en tøff start på serien om Tegnets forsvarere."

- Fredrikstad Blad

 

 

* * *

 

"Effektivt utført, med meget fengslende resultat. Vi ser frem til fortsettelsen!"

- Fedrelandsvennen

 

 

* * *

 

«En fantastisk historie fra en fantastisk

forfatter. Fengslende og spennende.»

GP Taylor,

New York Times bestselgende

forfatter

 

 

* * *

 

"Kristian har

et sjeldent

fortellertalent.

Han ruler!"

- Ruben Eliassen