Stangeavisa

Bokanmeldelse av "Pakten"

 

Anmeldt av:

Nadja Elisabeth Rønningstad (12,5 år)

Stangeavisa, 19/11-08

 

Det har gått 1500 år siden kong Alon og dronning Epsifas storhetstid, og den store krigen er nettopp over. Alfabeta-Nia er blitt delt i Alfa-Nia og Beta-Nia. Men innenfor Tegnets forsvareres eget land, Beta-Nia, ligger også Iota-Nia. Betanerne og iotarene er fiender fordi iotarene ønsker å bli selvstendige og få sitt eget land. Iotarenes egen høvding Tau, er far til Iona som mener at betanerne er sterkere enn hans eget folk, og at de trenger deres beskyttelse i tilfelle alfanerne vender seg mot dem. Men det siste den tøffe høvding Tau vil er å komme tryglende på sine knær, og be om nåde hos fiendene, og dessuten påstår han at Alfa-Nia ikke er noen trussel lenger.

 

Stakkars Iona blir kastet ut av sitt eget hjem, og slik blir det han som kommer tryglende på sine knær til kong Muchimus for å be om nåde. På grunn av hans nyttige kunnskap om iotarene blir han til stor nytte for betanerne. Han lærer betanske krigere alle triksene iotarene har, men håper at kongen forvalter kunnskapen rett, slik at den ikke blir brukt mot dem. Snart lærer han seg å leve i Beta-Nia, og blir mer og mer som dem, men allikevel lengter han stadig tilbake til familien sin. Han blir også kong Muchimus' høyt elskede venn.

 

Når to fra helt forskjellige bakgrunner, helt forskjellige kulturer, fra to riker som har fiendtlige fordommer mot hverandre inngår enn blodspakt, hvordan kan de hjelpe hverandre slik at det kan bli fred mellom erkefiendene?

 

I en annen verden, vår verden, jobber Louis Mackenzie, også kalt Forfatteren eller Den rettmessige, seg gjennom en vanskelig hverdag der bestevennen hans blir skadet, sønnen hans blir mistenkt for å ha startet en brann, og han fortsetter med å skrive på historien om Tegnets forsvarere.

 

Pakten er andre bok i serien om Tegnets forsvarere, skrevet av Kristian Kapelrud. Kristian er en utrolig flink forfatter. Jeg lever meg veldig inn i historiene, og synes de er veldig spennende. Jeg elsker både bok én og to, og vil anbefale dem for alle over 10 år. Bok tre kommer i midten av april.

"... en både tett og vidtfavnende fantasyroman, som stadig åpner for nye overraskende innsikter."

- Hamar Arbeiderblad

 

 

* * *

 

"Ny spennende serie. Kristian Kapelrud har hatt en fabelaktig god idé."

- Vårt Land

 

 

* * *

 

"Fine fortellerstemmer, overraskende vendepunkter og løftet om en god fortsettelse, gjør dette til en tøff start på serien om Tegnets forsvarere."

- Fredrikstad Blad

 

 

* * *

 

"Effektivt utført, med meget fengslende resultat. Vi ser frem til fortsettelsen!"

- Fedrelandsvennen

 

 

* * *

 

«En fantastisk historie fra en fantastisk

forfatter. Fengslende og spennende.»

GP Taylor,

New York Times bestselgende

forfatter