skottland2008

Reseach-tur til Skottland 2008

 

I oktober 2008 var tiden endelig inne for en ny reseach-tur til Skottand. Helt siden den forrige turen min hadde jeg gledet meg veldig til å reise tilbake.

 

Nedenfor ser du bilder av skoler, hus, gater og mye annet som er beskrevet i bøkene, og som du sikkert vil kjenne igjen.

Med meg på turen hadde jeg min gode venn Gunnleik Hofstad (øverst til høyre). Vi startet i Glasgow, og derfra reiste vi blant annet til Edinburgh, Aberdeen og Whitehills.

Overfor ser du The Scotsman, avisen som Deryck skriver for i Pakten, andre bok om Tegnets forsvarere.

Det var ekstra gøy at jeg kunne ha med meg den første boken i trilogien, I begynnelsen var tegnet, tilbake til universitetet som Louis gikk på og som han underviste ved i Pakten. Under Den andre verdenskrig kunne studentene begynne på Old King's allerede i 16-årsalderen.

Foran inngangen til Old King's står enhjørningen og løven som Louis har flettet inn i historien sin i den første boken om Alfabeta-Nia.

Mackenzie Place ligger like ved universitetet.

Ved Brig O' Balgownie, en gammel bro fra 1300-tallet, skjer et dramatisk oppgjør i den første boken.

Vi overnattet i Whitehills, det lille stedet ved kysten som Louis er fra. På den lokale puben møtte vi flere hyggelige stamkunder. De viste oss bilder av spennende lokalhistorie helt tilbake til Den andre verdenskrig. Bordene var laget av gamle whisky-tønner, rekkverket ved bardisken var fra fiskebåten til en av kundene, og innerst i puben brant det godt i peisen.

Ovenfor ser du bilder av restauranten Silver Darling i Aberdeen, som Louis og Elizabeth besøker i Det siste slaget. Restauranten er bygget som en stilig festning med skyteskår og ligger idyllisk til med utsikt utover havet.

Etter å ha spist deilig mat tar Elizabeth med seg Louis til den største bokhandelen i byen. Ovenfor ser du en stor bokhandel i sentrum av Aberdeen.

Disse bildene er fra Whitehills der Louis bor. Øverst er kirkegården som er beskrevet i Det siste slaget, og nederst til venstre er kompassrosen ved båthavnen, der Elizabeth og Louis blir stående mens hun har noe viktig hun vil spørre Louis om. Her ser du også hvordan de gamle, flotte steinhusene i Whitehills ser ut.

 

– Kristian

Første research-tur

til Skottland i 2006.

Tilbake til

Skottland 2008.

Skottland-

turer

Til Whitehills med

de engelske bøkene 2011.