skottland2011

Til Whitehills med

de engelske bøkene

Seafield Arms i Whitehills.

 

Louis Mackenzie, forfatteren som bøkene handler om, er fra Whitehills som ligger på østsiden av Skottland. Jeg besøkte Whitehills for fjerde gang sommeren 2011, og denne gangen var det ekstra gøy å besøke den lille landsbyen ved havet, siden bøkene i mellomtiden har blitt utgitt på engelsk.

 

Seafield Arms har vært hotell og pub i Whitehills siden før Den andre verdenskrig. Den er også nevnt i "I begynnelsen var tegnet":

 

"Med ett stoppet Louis, for han oppdaget et kjent ansikt lenger opp i gaten. Deryck kom ut av Seafield Arms, den lokale puben, med hendene dypt plantet i bukselommene. Et øyeblikk ble de stående og se på hverandre, så skyndte Deryck seg videre rundt hjørnet og forsvant."

 

Seafield Arms er en varm og hyggelig pub med matservering der veggene og interiøret bærer preg av Whitehills lokalhistorie. Allerede første gang jeg besøkte den i 2007, fikk jeg omvisning av en av stedets fiskere og stamkunder. Han pekte på bildene av båten han selv eide, på bilder fra "Den store stormen" og på den lokale flyplassen fra krigens dager. Selve bardisken er laget av planker fra en fiskeskøyte, bordene består av sjøkart på whisky-tønner, og over peisen henger det et stort ror.

Seafield Arms i Whitehills. Overrekkelse av bøkene.

 

Det er gøy for meg å vite at bøkene om Louis finnes i Whitehills. Tidligere har den norske utgaven fått pryde hyllene i Seafield Arms, men da vi ankom i år var det ekstra gøy å se at også den første engelske boken sto på hylla bak baren. Jeg hadde i tillegg gledet meg til å få overrekke de to siste, slik at de nå har hele trilogien.

 

Sammen med min gode venn Gunnleik Hofstad reiste jeg rundt store deler av Skottland, før turen gikk til forlaget som utgir bøkene mine på engelsk, Piquant Fiction. De holder til i Carlisle, England, og det var et veldig hyggelig besøk! Forlagssjef Pieter Kwant tok oss med på besøkt til forfatteren Henry Vyner-Brooks som bor midt i The Lake District - kanskje Englands peneste område!

The Lake District. F.v: Forfatter Henry Vyner-Brooks, forlagssjef Pieter Kwant, fjellguide Chris Ensoll og musiker/lærer Gunnleik Hofstad.

 

I løpet av turen vår besøkte vi også puben Eagle and Child i Oxford hvor JRR Tolkien (Ringenes Herre) og CS Lewis (Narnia) møttes hver tirsdag i 23 år. Vi besøkte også The Elephant House i Edinburgh hvor JK Rowling startet å skrive bøkene om Harry Potter. De er mine tre favoritt-forfattere!

The Eagle and Child, CS Lewis og JRR Tolkiens stampub i Oxford, og The Elephant House i Edinburgh hvor JK Rowling begynte å skrive Harry Potter-bøkene.

 

Vi besøkte også universitetet Old Kings i Aberdeen som Louis Mackenzie går på i "I begynnelsen var tegnet".

Old Kings, universitetet i Aberdeen. Enhjørningen utenfor inngangen er nevnt i "I begynnelsen var tegnet".

Første research-tur

til Skottland i 2006.

Tilbake til

Skottland 2008.

Skottland-

turer

Til Whitehills med

de engelske bøkene 2011.